Nieuwsbrief september 2020

Samenwerking met Je eigen pad counseling & coaching

Sinds een tijdje werken Bodycare Oosterhout en Je eigen pad counseling & coaching samen op één adres. Lichaam en geest zijn één en daarom vullen we elkaar prima aan.

Stress kan zich vastzetten in je lichaam en leiden tot lichamelijke blokkades en fysieke klachten. Andersom kunnen lichamelijke klachten negatieve emoties met zich meebrengen en stress veroorzaken. Bodycare Oosterhout helpt je om van je lichamelijke klachten af te komen of deze te verlichten. Je eigen pad ondersteunt je om mentaal sterker te worden en meer balans en geluk te vinden in je leven. Daarom kan het in bepaalde situaties zinvol zijn om je zowel fysiek als mentaal te laten ondersteunen, zodat de oorzaak ook echt wordt aangepakt.

Corona

Gelukkig zijn we alweer een tijdje bezig na de verplichte sluiting aan het begin van het corona tijdperk. Velen zijn alweer op vakantie geweest in ons eigen mooie Nederland en sommigen zijn naar het buitenland geweest.
Nu ook de scholen weer zijn begonnen en we toch stiekem allemaal weer wat vrijer gaan bewegen, lijkt het soms moeilijker om alle regels rondom corona goed na te leven. Toch wil ik hier aandacht voor vragen, in het belang van ieders gezondheid.
Kijk hier voor de regels die gelden als je naar mijn praktijk komt.

Versterken immuunsysteem

Heel de wereld kijkt uit naar een vaccin dat moet gaan helpen het coronavirus uit te doven. Helaas wordt er weinig of niets gedaan aan preventievoorlichting. Terwijl je zelf veel kunt doen op dit gebied. Om jezelf beter te kunnen verweren tegen virussen, verkoudheden en dergelijke is het verstandig om je immuunsysteem te versterken. Het versterken van je immuunsysteem kan best heel eenvoudig zijn. Door gevarieerde gezonde (biologische) voeding, met aandacht eten, bewegen en sporten in de buitenlucht, koud (af)douchen, voldoende daglicht en zon, rust en een goede nachtrust.

Massage bij Kanker

Begin 2020 ben ik gestart met de opleiding “Massage bij Kanker”. Helaas heeft de opleiding stilgelegen door de coronacrisis. Gelukkig is de opleiding weer opgestart en hoop ik deze over enkele weken af te ronden. Jammer genoeg kan de geplande stagedag op een oncologie afdeling van het ziekenhuis voorlopig niet doorgaan, wat ook heel begrijpelijk is. Inmiddels bezit ik de nodige kennis en ervaring om mensen met kanker te ondersteunen met massage. Deze massage is niet gericht op herstel, maar op ontspanning. Het leven met kanker brengt al genoeg spanning met zich mee zodat soms een korte ontspannende massage heel welkom kan zijn

Reviews

Vanuit mijn beroepsvereniging wordt steeds vaker benadrukt dat de tevredenheid van cliënten belangrijk is om zorgverzekeraars te laten inzien dat ons werk een groot en positief aandeel heeft bij het welzijn van de mens. Het op natuurlijke manier laten herstellen van het lichaam van uiteenlopende klachten door behandelingen van een natuurgeneeskundig therapeut is een waardevolle aanvulling op de reguliere zorg.

Je kunt hieraan een bijdrage leveren door een review achter te laten op Google door te zoeken op Bodycare Oosterhout of het schrijven van een review op mijn Facebook-pagina