Gediplomeerd masseur bij kanker

Na een onderbreking van de trainingsdagen door covid-19 heb ik 30 september 2020 mijn opleiding Massage bij Kanker met goed gevolg af mogen ronden. Het waren erg mooie en intense dagen om samen met collega therapeuten te leren wat we kunnen en mogen doen voor mensen die kanker hebben (gehad).

Kanker is een ingrijpende ziekte die je leven op zijn kop zet. De ziekte en behandelingen zoals chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en operaties nemen bezit van je lichaam en laten hun sporen na, zowel geestelijk als lichamelijk.

Massage bij kanker geeft geen genezing maar is gericht op ontspanning. Het ondersteunt het herstel en geeft rust tijdens de diverse behandelingen. De manier van masseren voert je gedachten even weg van symptomen als pijn, misselijkheid, slapeloosheid, vermoeidheid en gevoelens van angst en onrust.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker profijt kunnen hebben bij deze vorm van aandacht door middel van massage. Ook in ziekenhuizen wordt deze vorm van massage succesvol ingezet als ondersteuning tijdens behandelingen.