Nieuws

Heropening praktijk !

Na een lange periode gesloten te zijn geweest vanwege het corona virus gaat mijn praktijk weer open. Vanaf maandag 11 mei a.s. ben je weer van harte welkom en vanaf heden kunnen er weer afspraken worden gemaakt.

Ik heb de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om een veilige en gezonde situatie te waarborgen. Zo zijn mijn werktijden iets aangepast zodat cliënten elkaar in de wachtruimte niet hoeven te passeren. Mocht het toch een keer voorkomen dat er al een cliënt zit te wachten in de wachtruimte dan bestaat de mogelijkheid om via de voordeur van de woning mijn praktijk te verlaten.

Bij binnenkomst en weggaan wordt de 1,5 meter gerespecteerd en begroeten we elkaar met een glimlach.

Zelf gebruik ik, indien nodig, een mondkapje ter bescherming van jouw en mijn gezondheid. Als later blijkt dat ik toch in aanraking ben geweest met iemand met het coronavirus dan zal ik je daarvan direct op de hoogte stellen. Ik zal mijn praktijk dan wederom voor een bepaalde periode sluiten. Mocht ik zelf positief getest worden dan ga ik pas weer open nadat ik 24 uur geen klachten meer heb gehad.

De massagetafel en pinautomaat worden na ieder behandeling schoongemaakt en de gebruikte handdoeken worden vervangen en op 90 graden gewassen. Na iedere werkdag wordt de praktijkruimte grondig schoongemaakt.

Verder wil ik je attenderen op de onderstaande regels:

 • Kom niet naar mijn praktijk als je koorts (> 38*C) of verhoging hebt. Vriendelijk verzoek om voorafgaand aan je bezoek de temperatuur op te nemen.
 • Ook als je klachten hebt zoals verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, dan verzoek ik je de afspraak te annuleren. In deze situatie wordt het consult niet in rekening gebracht, ook niet als dit minder dan 24 uur van tevoren is.
 • Ben je momenteel in thuis-isolatie in verband met corona binnen het gezin, dan kan ik je helaas ook niet behandelen.
 • Ik verzoek je vóór binnenkomst je handen te wassen met de aanwezige desinfecterende gel.
 • Het gebruik van toilet is momenteel niet toegestaan. Alleen bij noodgevallen.
 • Ik verzoek je zelf een groot badlaken en eventueel handdoek mee te nemen.
 • Over de behandeltafel leg ik telkens een cellulose papieren vel waarop de handdoek wordt gelegd.
 • De gezichtsuitsparing wordt voorzien van een extra disposable face-cover.
 • Betalingen kunnen alleen via pin plaatsvinden of liefst zoveel mogelijk contactloos.
 • Massages worden zoveel mogelijk in buiklig gegeven. Indien er toch in ruglig gemasseerd wordt, zal ik je vragen een mondkapje te dragen.
 • Voetreflexmassage wordt alleen gegeven in ruglig en niet in zitpositie.
 • Bij behandelingen aan het hoofd zal ik zelf altijd een mondkapje gebruiken.

Als je komt voor een behandeling vertrouw ik erop dat je meewerkt aan bovenstaand protocol, zodat ik jou en andere cliënten op een veilige en gezonde manier kan behandelen.

Met vriendelijke groet,
Gerard van Eijnatten

Praktijk gesloten tot nader bericht

We maken bizarre tijden door. Al zag het er niet naar uit dat we op 6 april ons leven weer op konden pakken, de toespraak van onze minister Mark Rutte komt voor velen toch hard aan. Gelukkig geen verdergaande maatregelen. Wel nemen we alle voorzorgsmaatregelen in acht voor de komende 4 weken. Dat is best heftig, EN…. zijn we er dan????

Ook ik volg de adviezen van het RIVM en van mijn beroepsvereniging BATC op en heb mijn praktijk inmiddels al weer bijna twee weken dicht en dat blijft helaas zo tot minimaal eind april 2020. Alle afspraken zijn tot nader bericht geannuleerd tot deze datum.

Cliënten die van mij nog geen persoonlijk bericht hebben ontvangen kunnen deze nieuwsbrief als zodanig zien.

Mocht je onverhoopt toch hulp nodig hebben, laat het gerust even weten. Misschien dat we samen tot een oplossing kunnen komen. Mogelijk kan ik op afstand iets voor je betekenen. Energie gaat verder dan veel mensen zich realiseren. Ook kan ik je wellicht tips geven waarmee je zelf iets kunt doen aan je herstel.

Ik wens je alle goeds en een goede gezondheid in een liefdevolle omgeving.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!.

Met vriendelijke groet,
Gerard

Sluiting praktijk i.v.m. Coronavirus

Het zijn voor ons vreemde tijden. Het Coronavirus zet ons leven op zijn kop.
Na een rustige week, waar reeds veel cliënten hebben afgezegd vanwege het Coronavirus, heb ik besloten mijn praktijk tot minimaal 6 april te sluiten en volg ik de adviezen van het RIVM. Ik vind het niet langer verantwoord om mijn praktijk langer open te houden. De door mij getroffen hygiënische maatregelen kunnen niet garanderen dat het virus toch wordt overgedragen.
Ik hoop dat we het normale leven weer kunnen oppakken na 6 april en dan ben je natuurlijk weer van harte welkom in mijn praktijk. Mocht het langer gaan duren dan zal ik dat tijdig laten weten.

Mensen met klachten, die niet kunnen wachten, kunnen contact met mij opnemen. Dan overleggen we samen wat ik voor je kan betekenen. Ook als je lichtere klachten hebt, mag je me mailen of bellen voor tips of oefeningen, waarmee je wellicht je klachten zelfs enigszins kunt verminderen.

Ik wens je een gezonde en liefdevolle periode toe. Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Update Corona-virus

De volgende regels zijn door het RIVM opgesteld:

1. Ben je in de afgelopen 14 dagen in een risicogebied geweest?

2. Ben je in direct contact geweest met iemand met het Corona-virus?

3. Heb je klachten van:

 • Verkoudheid
 • Hoesten
 • Luchtwegklachten
 • Koorts (>38 graden)

Als je op een van deze drie vragen positief antwoordt, dan kan ik je helaas niet ontvangen en zul je contact moeten opnemen met de GGD of je eigen huisarts.

Is dit niet het geval dan ben je gewoon welkom op de afgesproken afspraak.

Corona-virus

Massage en preventie Coronavirus
Misschien maak je je zorgen over de verspreiding van het Coronavirus in ons land. Er is geen reden tot paniek en je kunt gerust langskomen voor een behandeling. Maar neem wel enkele voorzorgsmaatregelen in acht. Dat doe ik namelijk ook.

Ik hecht veel belang aan persoonlijke hygiëne, vooral als ik iemand masseer, zodat ik zelf gezond blijf en mijn cliënten geen risico lopen op infecties. Om die reden douche ik altijd voorafgaand aan mijn werkdag en na afloop was ik mijn handen met zeep. De handdoeken die ik gebruik worden op 90 graden celsius gewassen.

Ik adviseer cliënten om hun afspraak te verplaatsen als ze koorts hebben of last van andere grieperige verschijnselen. Voor preventie van het Coronavirus zijn naast deze gebruikelijke hygiëne geen extra voorzorgsmaatregelen nodig.
Als je toch even moet hoesten of niesen, dan graag in een zakdoekje of binnenkant van je ellenboog.

Diploma VoetreflexPlus

Op zondag 30 september 2018 heb ik mijn diploma voor de opleiding VoetreflexPlus opleiding bij Total Health Academy te Breda in ontvangst mogen nemen. de “Plus” staat voor de combinatie Westerse en Chinese geneeskunde binnen de voetreflex methodiek.
Het is een hele mooie aanvulling om personen met klachten te kunnen behandelen in mijn praktijk.
Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Scriptie Ziekte van Parkinson

BEN/KEN JIJ IEMAND MET DE ZIEKTE VAN PARKINSON?

 

In het kader van mijn stage en afstudeeropdracht voor de opleiding VoetreflexPlus ben ik op zoek naar mensen met de Ziekte van Parkinson. Wil jij hieraan meewerken en ervaren wat Voetreflex voor jou kan betekenen?

We starten met een ontspannende voetmassage van ongeveer 45 minuten in het kader van de stage. Daarna beoordeel je of je mee wilt werken aan het afstudeertraject en krijg je in totaal nog 6 Voetreflex-behandelingen. Aan de massages zijn geen kosten verbonden.

Interesse? …….. Neem dan vrijblijvend contact op met Gerard van Eijnatten via de mail gerard@bodycareoosterhout.nl of telefonisch 06 – 34 65 97 03. Bij voicemail, spreek naam en telefoonnummer in dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

 

Betalingen

pinnenjagraagSteeds meer mensen betalen liever digitaal dan contant. Het past ook niet meer in deze tijd om veel contant geld op zak te hebben. Om die reden is het vanaf 1 januari 2017 mogelijk om ook te pinnen. Ik hoop hiermee gehoor te geven aan de wens van meerdere cliënten.

 

Zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen

In het afgelopen jaar heb ik mij verder geschoold. Ondanks dat ik mijn hernieuwde diploma medische kennis heb behaald, heeft dit er helaas niet toe geleid dat cliënten van Coöperatieve VGZ nu ook hun kosten kunnen declareren. Het is mijn beroepsorganisatie BATC wederom niet gelukt om hierover afspraken te maken met VGZ. Cliënten van andere zorgverzekeraars verwijs ik naar de polis van hun eigen verzekering voor de hoogte van de eventuele vergoedingen.

Op de website van BATC www.batc.nl staan doorverwijzingen naar vergelijkingswebsites en een top 4 van zorgverzekeraars. Aan deze top 4 kunnen geen rechten worden ontleend, omdat het gaat om persoonlijke keuzes waarbij naast alternatieve zorg ook andere zorg een rol speelt.

Er bestaat altijd de mogelijkheid om geheel van zorgverzekeraar te veranderen of slechts de aanvullende verzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekeraar. Let er daarbij op dat deze zorgverzekeraar BATC therapeuten vergoedt of dat mijn naam als zodanig is opgenomen in de zorggids van deze verzekeraar.