Nieuws

Een mooie Mijlpaal

Deze week heb ik de 1000e cliënt in mijn praktijk mogen begroeten en behandelen!

Ik wil iedereen die haar is voorgegaan en het mogelijk heeft gemaakt om dit moment te bereiken ontzettend bedanken, vooral voor het vertrouwen dat ik van jullie heb mogen ontvangen.

In de ruim 11,5 jaar dat ik mijn praktijk nu heb is er veel gebeurd en heb ik heel veel mogen leren. Niet alleen door het volgen van opleidingen en cursussen, maar door mijn cliënten met ieder een eigen hulpvraag en verhaal heb ik veel ervaring op kunnen doen. Dit was en is nog steeds van onschatbare waarde om mijn behandelingen steeds beter te doen en te kunnen staan waar ik nu sta.

Iedereen nogmaals ontzettend bedankt hiervoor!

Gerard van Eijnatten

Bodycare Oosterhout

Tarieven per 1 januari 2023

Tarieven en vergoedingen per 1 januari 2023

 

 

 

 

Tarieven

Na 4 jaar geen prijswijzigingen te hebben doorgevoerd, verhoog ik per 1 januari 2023 de tarieven van de behandelingen.

De prijzen worden als volgt:

 • Behandelingen reflexzonetherapie en energetische consulten: € 70,00 per uur
 • Overige Therapeutisch behandelingen: € 58,00 per uur. 

Vergoedingen

Uiterlijk 12 november a.s. zijn de premies en vergoedingen van de zorgverzekeringen voor 2023 bekend. Kijk tijdig wat jouw zorgverzekering vergoedt in 2023 en vergelijk dat eventueel met andere verzekeraars. Je kunt tot uiterlijk 31 december 2022 wijzigen van zorgverzekeraar.

Vanaf 1 januari 2023 ben ik alleen nog aangesloten bij beroepsorganisatie VBAG en koepelorganisatie RBCZ. VBAG en RBCZ zijn door vrijwel alle zorgverzekeraars erkend, waardoor behandelingen (deels) worden vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Kijk voor alle zekerheid op de site van je zorgverzekeraar of de VBAG vermeld staat. Ik ben vanaf januari 2023 niet langer lid van BATC. In de praktijk is gebleken dat dit geen meerwaarde biedt met betrekking tot vergoedingen.

Mocht je nog vragen hebben over tarieven of vergoedingen, neem dan gerust contact met mij op.

Hartelijke groeten,

Gerard van Eijnatten

Bodycare Oosterhout.

Bodycare Oosterhout blijft open!!

Van een van mijn beroepsvereniging de VBAG heb ik onderstaand mogen ontvangen.

In de persconferentie van vrijdag 18 december 2021 is een strengere lockdown aangekondigd, waarin vermeld werd dat niet-medische contactberoepen moeten sluiten. Wij gaan ervan uit dat de praktijken van onze therapeuten open kunnen blijven omdat wij inmiddels onder de andere (zie hieronder genoemde) criteria vallen. Wij baseren ons wederom op het schrijven dat RBCZ enkele weken geleden heeft ontvangen van het ministerie:

“Ten opzichte van de maatregelen ten tijde van de harde lockdown in het voorjaar van 2021 zijn er nu andere criteria gekozen voor zorgverlening die doorgang mag hebben zonder bepaalde sluitingstijden. Zo is momenteel bepaald dat zorgverlening die valt onder de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) uitgezonderd is van de verplichte sluitingstijden.”

Op basis van bovenstaande berichtgeving mag je je praktijk geopend houden. Mochten er wijzigingen optreden dan brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

 

10 jaar Bodycare Oosterhout

BODYCARE OOSTERHOUT BESTAAT 10 JAAR!!

Wie jarig is trakteert!!

Mijn droom

Op 1 mei 2011 volgde ik mijn droom en startte met mijn praktijk Bodycare Oosterhout. Na 30 jaar in de bouw besloot ik tijdens de crisisjaren om van mijn hobby mijn werk te maken. Een spannende stap en een sprong in het diepe, zeker toen ik kort voor de start van mijn praktijk ook nog werd gevraagd om tijdelijk weer een bouwproject te leiden.

Toch heb ik destijds de stap gezet en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! In de afgelopen 10 jaar wisten veel mensen mijn praktijk te vinden en heb ik veel cliënten mogen helpen met voornamelijk lichamelijke klachten. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Cadeautje

Graag bedank ik iedereen die mijn praktijk wist te vinden voor het in mij gestelde vertrouwen in de afgelopen 10 jaar! Als dank en om dit jubileum te vieren ontvangt iedere cliënt in de maand mei 2021 een leuke attentie in de vorm van een waterflesje.

Vaak vertel ik dat je na een behandeling voldoende water moet drinken. Met dit flesje hoop ik dat te stimuleren en het wat gemakkelijker te maken om extra te drinken. En natuurlijk kun je het flesje ook op andere momenten gebruiken en draag je hiermee bovendien bij aan het terugdringen van plastic.

Extra beroepsvereniging

Ik ben blij je te kunnen mededelen dat ik per 1 april 2021, naast mijn huidige beroepsvereniging BATC, ook een volwaardig lid ben van de beroepsvereniging VBAG. Deze vereniging biedt mij de mogelijkheid om ingeschreven te staan bij de overkoepelde organisatie RBZC. Door deze registratie worden de behandelingen reflexzonetherapie per 1 april 2021 ook (gedeeltelijk) vergoed door de bij de Coöperatieve VGZ-groep aangesloten zorgverzekeringen. Het zal enkele weken duren voor dit ook zichtbaar is in de zorgzoeker op de website van VGZ.

Let op!

Behandelingen komen voor vergoeding in aanmerking indien je een aanvullende verzekering hebt. Daarbij adviseer ik je om zelf te controleren of de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten de behandelingen vergoedt. Er zijn namelijk verschillende goedkopere pakketten, die alternatieve zorg niet vergoeden.

Corona-maatregelen

Ik wil iedereen hartelijk danken die tot op heden mijn praktijk heeft bezocht voor het opvolgen van de coronamaatregelen. Daardoor heeft er tot op heden nog geen enkele besmetting plaatsgevonden in mijn  praktijk. Een van de belangrijkste regels is het afmelden bij klachten, ook al is dat binnen 24 uur. In dat geval worden er geen kosten in rekening gebracht.

 

Praktijk mag weer open!

YES…… begin volgende kan ik eindelijk mijn praktijk weer openen voor het geven van behandelingen. Je bent weer van harte welkom en ik verheug me erop je weer van dienst te kunnen zijn vanaf 3 maart. Wil je een afspraak maken? Dat kan door mij te bellen, een WhatsAppje te sturen of een bericht te sturen via het contactformulier.

Wat ik je nog wel wil vragen is dat je bij de bekende klachten de afspraak annuleert, vóór binnenkomst je handen met de aanwezige desinfecteergel wast en een mondkapje draagt. Graag ook een grote badhanddoek meebrengen om op te liggen. Dit voor ieders gezondheid.

Nieuwe beroepsvereniging VBAG

Verder kan ik vertellen dat ik bijna rond ben met een tweede beroepsvereniging, VBAG. Hierdoor vallen mijn reflexzonetherapie behandelingen straks ook onder de overkoepelende organisatie RBCZ, waardoor ze ook deels voor vergoeding in aanmerking komen bij de coöperatieve VGZ. Hier vallen onder andere VGZ, Univé, IZZ en IZA onder. Dit geldt alleen als je een aanvullende verzekering hebt.

Blijf gezond en tot ziens in mijn praktijk!

 

Gediplomeerd masseur bij kanker

Na een onderbreking van de trainingsdagen door covid-19 heb ik 30 september 2020 mijn opleiding Massage bij Kanker met goed gevolg af mogen ronden. Het waren erg mooie en intense dagen om samen met collega therapeuten te leren wat we kunnen en mogen doen voor mensen die kanker hebben (gehad).

Kanker is een ingrijpende ziekte die je leven op zijn kop zet. De ziekte en behandelingen zoals chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en operaties nemen bezit van je lichaam en laten hun sporen na, zowel geestelijk als lichamelijk.

Massage bij kanker geeft geen genezing maar is gericht op ontspanning. Het ondersteunt het herstel en geeft rust tijdens de diverse behandelingen. De manier van masseren voert je gedachten even weg van symptomen als pijn, misselijkheid, slapeloosheid, vermoeidheid en gevoelens van angst en onrust.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker profijt kunnen hebben bij deze vorm van aandacht door middel van massage. Ook in ziekenhuizen wordt deze vorm van massage succesvol ingezet als ondersteuning tijdens behandelingen.

Nieuwsbrief september 2020

Samenwerking met Je eigen pad counseling & coaching

Sinds een tijdje werken Bodycare Oosterhout en Je eigen pad counseling & coaching samen op één adres. Lichaam en geest zijn één en daarom vullen we elkaar prima aan.

Stress kan zich vastzetten in je lichaam en leiden tot lichamelijke blokkades en fysieke klachten. Andersom kunnen lichamelijke klachten negatieve emoties met zich meebrengen en stress veroorzaken. Bodycare Oosterhout helpt je om van je lichamelijke klachten af te komen of deze te verlichten. Je eigen pad ondersteunt je om mentaal sterker te worden en meer balans en geluk te vinden in je leven. Daarom kan het in bepaalde situaties zinvol zijn om je zowel fysiek als mentaal te laten ondersteunen, zodat de oorzaak ook echt wordt aangepakt.

Corona

Gelukkig zijn we alweer een tijdje bezig na de verplichte sluiting aan het begin van het corona tijdperk. Velen zijn alweer op vakantie geweest in ons eigen mooie Nederland en sommigen zijn naar het buitenland geweest.
Nu ook de scholen weer zijn begonnen en we toch stiekem allemaal weer wat vrijer gaan bewegen, lijkt het soms moeilijker om alle regels rondom corona goed na te leven. Toch wil ik hier aandacht voor vragen, in het belang van ieders gezondheid.
Kijk hier voor de regels die gelden als je naar mijn praktijk komt.

Versterken immuunsysteem

Heel de wereld kijkt uit naar een vaccin dat moet gaan helpen het coronavirus uit te doven. Helaas wordt er weinig of niets gedaan aan preventievoorlichting. Terwijl je zelf veel kunt doen op dit gebied. Om jezelf beter te kunnen verweren tegen virussen, verkoudheden en dergelijke is het verstandig om je immuunsysteem te versterken. Het versterken van je immuunsysteem kan best heel eenvoudig zijn. Door gevarieerde gezonde (biologische) voeding, met aandacht eten, bewegen en sporten in de buitenlucht, koud (af)douchen, voldoende daglicht en zon, rust en een goede nachtrust.

Massage bij Kanker

Begin 2020 ben ik gestart met de opleiding “Massage bij Kanker”. Helaas heeft de opleiding stilgelegen door de coronacrisis. Gelukkig is de opleiding weer opgestart en hoop ik deze over enkele weken af te ronden. Jammer genoeg kan de geplande stagedag op een oncologie afdeling van het ziekenhuis voorlopig niet doorgaan, wat ook heel begrijpelijk is. Inmiddels bezit ik de nodige kennis en ervaring om mensen met kanker te ondersteunen met massage. Deze massage is niet gericht op herstel, maar op ontspanning. Het leven met kanker brengt al genoeg spanning met zich mee zodat soms een korte ontspannende massage heel welkom kan zijn

Reviews

Vanuit mijn beroepsvereniging wordt steeds vaker benadrukt dat de tevredenheid van cliënten belangrijk is om zorgverzekeraars te laten inzien dat ons werk een groot en positief aandeel heeft bij het welzijn van de mens. Het op natuurlijke manier laten herstellen van het lichaam van uiteenlopende klachten door behandelingen van een natuurgeneeskundig therapeut is een waardevolle aanvulling op de reguliere zorg.

Je kunt hieraan een bijdrage leveren door een review achter te laten op Google door te zoeken op Bodycare Oosterhout of het schrijven van een review op mijn Facebook-pagina

 

 

 

 

Heropening praktijk !

Na een lange periode gesloten te zijn geweest vanwege het corona virus gaat mijn praktijk weer open. Vanaf maandag 11 mei a.s. ben je weer van harte welkom en vanaf heden kunnen er weer afspraken worden gemaakt.

Ik heb de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om een veilige en gezonde situatie te waarborgen. Zo zijn mijn werktijden iets aangepast zodat cliënten elkaar in de wachtruimte niet hoeven te passeren. Mocht het toch een keer voorkomen dat er al een cliënt zit te wachten in de wachtruimte dan bestaat de mogelijkheid om via de voordeur van de woning mijn praktijk te verlaten.

Bij binnenkomst en weggaan wordt de 1,5 meter gerespecteerd en begroeten we elkaar met een glimlach.

Zelf gebruik ik, indien nodig, een mondkapje ter bescherming van jouw en mijn gezondheid. Als later blijkt dat ik toch in aanraking ben geweest met iemand met het coronavirus dan zal ik je daarvan direct op de hoogte stellen. Ik zal mijn praktijk dan wederom voor een bepaalde periode sluiten. Mocht ik zelf positief getest worden dan ga ik pas weer open nadat ik 24 uur geen klachten meer heb gehad.

De massagetafel en pinautomaat worden na ieder behandeling schoongemaakt en de gebruikte handdoeken worden vervangen en op 90 graden gewassen. Na iedere werkdag wordt de praktijkruimte grondig schoongemaakt.

Verder wil ik je attenderen op de onderstaande regels:

 • Kom niet naar mijn praktijk als je koorts (> 38*C) of verhoging hebt. Vriendelijk verzoek om voorafgaand aan je bezoek de temperatuur op te nemen.
 • Ook als je klachten hebt zoals verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, dan verzoek ik je de afspraak te annuleren. In deze situatie wordt het consult niet in rekening gebracht, ook niet als dit minder dan 24 uur van tevoren is.
 • Ben je momenteel in thuis-isolatie in verband met corona binnen het gezin, dan kan ik je helaas ook niet behandelen.
 • Ik verzoek je vóór binnenkomst je handen te wassen met de aanwezige desinfecterende gel.
 • Het gebruik van toilet is momenteel niet toegestaan. Alleen bij noodgevallen.
 • Ik verzoek je zelf een groot badlaken en eventueel handdoek mee te nemen.
 • Over de behandeltafel leg ik telkens een cellulose papieren vel waarop de handdoek wordt gelegd.
 • De gezichtsuitsparing wordt voorzien van een extra disposable face-cover.
 • Betalingen kunnen alleen via pin plaatsvinden of liefst zoveel mogelijk contactloos.
 • Massages worden zoveel mogelijk in buiklig gegeven. Indien er toch in ruglig gemasseerd wordt, zal ik je vragen een mondkapje te dragen.
 • Voetreflexmassage wordt alleen gegeven in ruglig en niet in zitpositie.
 • Bij behandelingen aan het hoofd zal ik zelf altijd een mondkapje gebruiken.

Als je komt voor een behandeling vertrouw ik erop dat je meewerkt aan bovenstaand protocol, zodat ik jou en andere cliënten op een veilige en gezonde manier kan behandelen.

Met vriendelijke groet,
Gerard van Eijnatten

Praktijk gesloten tot nader bericht

We maken bizarre tijden door. Al zag het er niet naar uit dat we op 6 april ons leven weer op konden pakken, de toespraak van onze minister Mark Rutte komt voor velen toch hard aan. Gelukkig geen verdergaande maatregelen. Wel nemen we alle voorzorgsmaatregelen in acht voor de komende 4 weken. Dat is best heftig, EN…. zijn we er dan????

Ook ik volg de adviezen van het RIVM en van mijn beroepsvereniging BATC op en heb mijn praktijk inmiddels al weer bijna twee weken dicht en dat blijft helaas zo tot minimaal eind april 2020. Alle afspraken zijn tot nader bericht geannuleerd tot deze datum.

Cliënten die van mij nog geen persoonlijk bericht hebben ontvangen kunnen deze nieuwsbrief als zodanig zien.

Mocht je onverhoopt toch hulp nodig hebben, laat het gerust even weten. Misschien dat we samen tot een oplossing kunnen komen. Mogelijk kan ik op afstand iets voor je betekenen. Energie gaat verder dan veel mensen zich realiseren. Ook kan ik je wellicht tips geven waarmee je zelf iets kunt doen aan je herstel.

Ik wens je alle goeds en een goede gezondheid in een liefdevolle omgeving.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!.

Met vriendelijke groet,
Gerard